Leppävaaran hammaslääkäriasema

CEREC-kruunut

Keraamiset kruunut ovat kestävämpiä kuin paikka-aineesta valmistetut. Vastaanotollamme olemme jo 10 vuoden ajan tehneet kruunut ja sillat Cerec-menetelmällä.

Cerec on tietokoneohjattu, keraamisten hammaspaikkojen, -laminaattien, -kruunujen ja -siltojen valmistukseen kehitetty jäljennös- ja valmistusjärjestelmä.

Ensimmäinen Cerec 1 -yksikkö valmistui 1985. Alkuvaiheessaan tutkimuksesta ja kehityksestä vastasi Siemens ja sitä jatkoi Sirona vuodesta 1997. Aluksi laitteella pystyi tekemään vain keraamisia paikkoja, mutta tietokoneiden ja ohjelmien kehittyessä siitä on tullut erittäin monipuolinen ja tarkka työkalu.

Myös materiaalit, joista työt jyrsitään, ovat kehittyneet paljon. Erityisesti on syytä kiinnittää huomiota materiaalin taivutuslujuuteen, kulumiseen purennassa ja materiaalien kiinnitysominaisuuksiin hampaaseen. Vuonna 2005 esitelty Emax on tällainen keraaminen materiaali. Se vaatii 15-30 minuutin uunituksen n. 850 celcius asteessa, mutta tuloksena on kestävä ja kaunis lopputulos.

Yleensä potilaan koko hoitoaika on pari tuntia, josta n. 45 minuuttia on potilaan kannalta odottamista kun työ suunnitellaan, jyrsitään, maalataan ja se käy keraamia uunissa. Usein potilas seuraa työn suunnittelua ja hionnan aloituksen. Myös muita hyviä uusia materiaaleja on tullut markkinoille, mutta Emax oli ensimmäinen erittäin kestävä materiaali ja siitä on pitkä kokemus ja dokumentaatio.

Aikaisemmin (esim. kruunun teossa) hampaan hionnan ja jäljennöksien jälkeen tehtiin väliaikainen kruunu, työ lähetettiin laboratorioon, josta se valmistui viikon kuluttua. Väliaikainen kruunu poistettiin, hammas puhdistettiin ja uusi kruunu sementoitiin paikalleen. Nykyisin työ valmistuu kerralla.

Meille ensimmäinen Cerec-laitteisto hankittiin vuonna 2009 ja uusi laite vuonna 2015.

Leppävaaran keskushammaslääkäriasema

Ajanvaraus (09) 541 6890
Otamme vastaan ajanvarauksia vain puhelimitse.

Läkkisepänkuja 4 B 02650 Espoo
2.krs, käynti Läkkitorin puolelta. Gallerian viereinen talo